Informatie

Ten zuid-oosten van Valkenburg ligt het lieflijk gelegen dorpje Schin op Geul. Een plaatsje dat u beslist eens moet bekijken vanaf de Schaesberg of vanaf het van wieler-rondes bekende Keutenberg. Een prachtig panorama is dan de beloning voor uw klimtocht.

En wie na een bezoek aan de Kluizenaarswoning de Schaesberg afdaalt vindt onderaan de helling een oude calvariegroep, die met de naam ’de drie beeldjes’ wordt aangeduid. Sinds kort rijdt er gedurende een bepaalde periode van het jaar een nostalgische Stoomtrein uit 1911 heen en weer tussen Schin op Geul en Kerkrade (het vroegere ’miljoenenlijntje’).

VVV Zuid-Limburg informeert u graag over vertrektijden, traject en kaartverkoop. In Oud-Valkenburg liggen de twee kastelen Genhoes en Schaloen. Naast dit laatste bouwwerk ligt het befaamde heempark ’Sjloensheim’. Aan de andere kant van de weg biedt het bijna 200 hectare grote natuurgebied ’het Gerendal’ u een ruimte van rust, flora en fauna. Ook is in dit gebied de bekende orchideeëntuin, vol zeldzame exemplaren, te bewonderen